Frka na plaži

Tataaa!!! Kaki mi se!

Čuvena rečenica koju ne želite da čujete skoro nikada a naročito ne na plaži na koju ste tek stigli.

Scena je sledeća: opušteno sam legao na šljunkovitu prostirku crnogorskog priobalja uživajući na vrelom suncu tek što sam izašao iz vode. Misli mi se gube u morskim dubinama i sa pola oka posmatram svoje naslednike dok se brčkaju u plićaku. Moja žena je otplivala podalje, želeći i sama da uživa u blagodetima leta . Sad dolazi gorepomenuta čuvena rečenica.

Moć transformacije koju otac prikazuje u tim trenucima je nešto na čemu mogu da mu pozavide i najveće glumačke zvezde. Od bezbrižnog kupača i poluprženice otac se preoblači u manitog i tužnjikavo-čudnovatog ludaka.

Ustajući kao oparen prvo pokušavam da ubedim dete da se njemu u stvari ne kaki dok istovremeno oduvavam suncobrane iz moje blizine jer toliko mašem rukama pokušavajući da dozovem ženu. Jer gde sad da tražim toalet na prepunoj plaži ili žbunje kojeg nema na vidiku. A da ne pominjem varijantu povratka u sobu koja je ,narodski rečeno, samoubilačka misija.dete ,međutim,tvrdoglavo insistira celim bićem i telom da je sigurno u svoju tvrdnju da mu se kaki. Imam ja još fore da ga uverim u suprotno, mislim se ja , i pribegavam nizu besmislenih pitanja koja bi trebalo da potpomognu u opuštanju stomačne muskulature i tako potvrde moje stanovište da se njemu, u stvari, ne kaki.

Eee, ako ste pomislili da je iskaz sa početka ovog teksta užasavajući,spremite se za horor.

Tata! Ukakiću se!!!

Kako je grozan trenutak kada shvatite da odlaganje rešavanja problema može da vas dovede u još težu situaciju.

Počinje jurnjava po plaži a u mojoj glavi se odvija lom. Da li da se samokritikujem zbog rizičnog i neuspelog poduhvata odgovaranja deteta da mu se kaki, da li da snagu uma usmeri ka traženju neophodne lokacije ili da bezglavo jurcam plažom ne gledajući ništa i dozvoliti da se desi neizbežno?

Kakav izbor,a?

Elem,precenjujući sopstvene sposobnosti,odlučujem da sve resurse usmerim ka traženju lokaliteta za odlaganje telesnih višaka i detetu omogućim da zadrži svoje samopoštovanje. Usput bi se na taj način i moje samopoštovanje održalo a i poštovanje mog sina koje ima za mene ne bi bilo previše urušeno .

Postupajući u maniru najiskusnijih ratnih obaveštajaca, pitam prvog prodavca sladoleda ima li gde tolaleta na plaži. I gle čuda, isti se nalazi tek dvadesetak koraka od nas. Misija izvršena,meta locirana. Ostaje samo egzekucija. na lokalitet ulećem u maniru američkih foka,ne mareći za sebe već samo za izvršenje datog mi zadatka. Ništa novo nismo zatekli u tom toaletu:prljavo,tesno i smrdljivo. Zahvati koje sam upotrebio da se dete olakša mogu da izvedu samo obučeni profesionalci,te vam zato ne bih ni opisivao iste,jer ne bi to smeli da radite sami bez prisustva instruktora.

Sve u svemu,ispalo je dobro. U svakom smislu. Ako me razumete…

20110826-010342.jpg

20110826-022015.jpg

20110826-025033.jpg

7 reagovanja na “Frka na plaži”

 1. Bravo za tekst! Ako mogu da dodam, samo bih stavio naslov „Sranje na plaži“ :))))

 2. Cccc… kakav si ti to otac.. ne veruješ detetu 😀 😀 😀 Pa deca NE LAŽU! 😉

  1. Možda deca i ne lažu, ali zato im odrasli sigurno manje veruju nego što bi trebalo. A ja,eto,odrastoh,pa sam i zaboravio kako je biti dete.;)

   1. E, to nije lepo! Moraš da se prisetiš 😀

    1. Jes,jes,pa da podetinjim. 🙂

 3. Nego šta! Samo pazi da ne počneš da piškiš u gaće 😀

 4. Ova priča me je podsetila na vreme kada su moje klinke bile male. Rezervna noša je bila uvek privezana za ranac. Pa gde mi, tu i ona. Blažen bio onaj koji je izmislio.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: