Dim

Još jedan dim i prestaću da mislim o tome… Misliću o nečemu drugom. Misliću o, baš o tom, još jednom dimu.
Povlačim dim iz cigarete duboko, u pluća, i laganije nego obično ga ispuštam kroz nos i usta… Gledam ga kako se širi i razmeće prostorijom, ne beži, nego lagano i lepršavo čili ka tavanici i odškrinutom prozoru. Ne vidim da odlazi. Ne izgleda mi da ima razlog za to, jer ga niko i ne tera.
Posmatram šta radi, kako se kovitla, sporo i umorno, pravi kolovrate u prostoru iznad mene, igra se i pleše istovremeno… Njegov ples se pretvara u priču koja me interesuje i potpuno me odvaja od svih drugih misli, koje mi udaraju o obode uma snagom koja  bolno nateruje suzu u ugao oka a zube da se instinktivno stisnu, iako ih uopšte i ne mislim. Priča mi priču uvlačeći me u svoj isčezavajući ples, tiho i sa zadovoljstvom, kao što sam i ja njega uvukao u pluća… Zavodljivo me postavlja u sredinu oblaka boje svetle patine prošlog, i pušta me da ga osmatram dok priča neumorno teče, provlači mi se kroz prste, skoro pa da mogu da je uhvatim šakom, ali to je samo privid i volšeban atribut kojim se on odlikuje.
Vodi me kroz prostor sporo, a kroz vreme unatrag, sve do samog početka, i pušta me da sagledam osećaje bojeći moj pogled ukusima koji su mi prijali.
I iščezava lagano…
Iščezava, ostavljajući me da se pitam da li je sve bilo samo dim…ili su ukusi stvarni?

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: