I kad boli…

Okom boje modrog neba, onog neba što se vidi pred sumrak posle lepog i sunčanog dana koji sluti na kišu koja nikako da padne i pokvari mladencima prvi izlazak iz crkve kao mužu i ženi, gledao je kroz neku pogodnu rupu na kapiji sklepanoj od netesanih dasaka punih grba, čvorova i iverja, u nju dok je širila posteljinu na konopac razapet preko cele avlije.

To jedno oko mu je suzilo neznano zašto i jedva je razaznavao prizor koji je žarko želeo da posmatra. Na ono drugo oko je zažmurio da ne bi zbunjivao mozak različitim informacijama dok čkilji kroz rupu špijunirajući mlađanu curu.

Zagledao se u jelek.

Pun.

Zagledao se, i lagano mešao uobrazilju i zbilju što mu  to jedno oko pruža. Odlutao je daleko gledajući je kako se na prste podiže i pomalo poskakuje da bi preko kanapa prebacivala delove posteljine bele kao sneg. Očigledno joj to nije bilo lako da uradi jer se i sa te razdaljine videlo da se zarumenela i zadihala. Prebacila je kosu pozadi, raskopčala jelek i on je shvatio koliko joj je napora trebalo da bi uradila posao kojeg se dohvatila…

Njeno ubrzano disanje je amortizovano njegovim prestankom disanja. Samo mu je jezik iskliznuo iz razjapljenih usta i svakom ko bi ga ugledao bi se činilo da mu se vilica sprema da otpadne.


Ona je uzela bokal i sipala malo vode u šaku pa je pljusnu po licu puštajući kapi da poteku naniže dok izvija vrat i duboko zahvata vazduh plućima, koja ne behu više sapeta onim jelekom.

On se samo nabio okom u onu rupu jače nego što je trebalo pa mu se i jezičina zalepi za one daščurde pune iverja. Osetio je to i potmulo jauknuo a ona, čuvši neke čudne zvuke, pogleda uplašeno ka kapiji pa brže – bolje uteče u kuću dozivajući nekoga.

Čarolija njegovih maštanja nestade i on uteče sa onog mesta mrmljajući nešto što bi malo ko razumeo. Ne, nije šenuo pameću, samo je na glas bolno zapevao ono što mu je bilo na srcu:
“ Bifef mo’a vepa devo, da te vovim ‘aaaaa…“
Eh…
I kad boli, ljubav pesme peva…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: